Punt voor Dames 1! #albavolley

Een bericht gedeeld door Albatros Amsterdam Volleybal (@albavolley) op

Nog twee seniorenteams hebben een laatste competitiewedstrijd en zelfs een hele belangrijke. Dames 4 en Heren 4 spelen namelijk nog om het kampioenschap. Dames 4 heeft alle sets nodig en zelfs dan wordt het rekenen met het setquotient. Heren 4 moet weer winnen van Spuyt. Hoe, dat maakt niet uit. Dames 2 speelt nog een opvulwedstrijd, die vermoedelijk nergens overgaat. Een overzicht van alle seniorenteams:

Dames 1
Staat op plek 8 van de 12 en is daarmee gehandhaafd in de eerste klasse. Mooi om te zien was het grote aantal jeugdspelers dat meedeed om de blessures en afwezigen te vervangen.

Dames 2
Speelt nog een opvulwedstrijd voor de tweede klasse nadat het team weer tweede werd in de derde klasse. Dat was nog even spannend: degradatie was tot en met de laatste wedstrijd ook mogelijk.

Dames 3
Vierde van de zes en daarmee keurig gehandhaafd in de derde klasse. Het team moet straks wel José missen, na 32 jaar stopt zij bij Albatros.

Dames 4
Voor de jaarwisseling degradeerde het team naar de vierde klasse. Nu is terug promoveren mogelijk. Kampioen worden kan ook nog. Dan moet wel gewonnen worden van SVU met 0-4 en met ruime cijfers. Hier wordt straks het setquotient wellicht bepalend.

Dames 5
Promoveerde eind 2017 net niet, nu duidelijk wel als kampioen met 45 punten uit 10 wedstrijden. Dat betekent sowieso drie teams in de derde klasse en als Dames 4 promoveert zelfs 4.

Dames 6
Promoveerde naar de vijfde klasse in december, maar gaat daar nu helaas weer uit. Dat wordt na de zomer gewoon weer kampioen worden.

Heren 1
Beleefde een seizoen met heel veel blessures, het team degradeert dan ook naar de tweede klasse. De reistijd naar de wedstrijden wordt daarmee verkort – om maar iets positiefs te noemen.

Heren 2
Promoveerde als nieuw team als kampioen naar de tweede klasse. Werd daar tweede maar verloor de promotiewedstrijd. Gelukkig maar, want er is komend seizoen geen eerste klasse team op de been te krijgen.

Heren 3
Degradeerde vorig seizoen ongelukkig naar de vierde klasse en promoveert dit seizoen als kampioen weer keihard terug. Waar het hoort – en misschien nog wel een klasse hoger…

Heren 4
Is verwikkelt in een heftige kampioenstrijd met De Spuyt. De laatste wedstrijd tegen de spuytgasten gaat maar om één ding: kampioen worden of niet. Daarvoor is winnen nodig.

Heren 5
Blijft in de vierde klasse en eindigt als derde of vierde in de ranglijst. Een knappe prestatie.

Heren 6
Degradeerde uit de vijfde klasse en deed dit seizoen bovenin mee in de zesde klasse.

Voor Heren 4 en Dames 4 is het nog even spannend. Dames 2 heeft nog een mooie bonuswedstrijd in de agenda staan.