Time-out Mila en opa: Volley, bal en Albatroswiegel

Na de Time-out van Jan was het even rustig. Maar dan nu toch gekomen: de Time-out van Mila en haar opa: “Mila volleybalt goed, bijziende opa niet. Dus vindt Mila het niet nodig de time out op de website van Albatros te verzorgen, waartoe zij en opa zijn uitgenodigd. Mila doet in het speelveld ongeveer vijftig time outs per jaar en dat is meer dan genoeg. Dus begint opa alleen, met de hoop dat Mila toch meedoet; wat uiteindelijk lukt.”

Iedereen kan op Wikipedia over volleybal termen lezen: ace, blok, duiken, floater, pancake, side-out, smash, sprongservice, staffel, steek, stijgaanval, sprawl,  vrij net verdediging.

Opa stelt voor dat – als Rik het goed vindt – Mila’s team oefent op floater en pancake.

Albatroswiegel
Voorts moet er op twee manieren beweging komen:
(1) in het veld en de (2) ‘Albatroswiegel’.
Beweging in het veld:  van andere trainers leerde opa dat steeds op je plek in het veld in beweging zijn goed is om je reacties snel en passend te houden en de tegenstanders te imponeren. Je ziet bij tennis ook de tegenstander gespannen en wiegend klaar staan.

Dit brengt ons op de Albatroswiegel. Moet het team zelf nog even uitvinden. En het publiek moet het overnemen.
Die Albatroswiegel is een beweging die aan de waggelende loop van een albatros over land doet denken. De teamleden doen die albatroswiegel bij een goede prestatie (punt, ace, moeilijke ralley).

Dit moet de groep dus zelf uitvinden. Celine beweegt wel eens op bijzondere manier, maar zij is daar veel te elegant bij. Haar beweging kan wel als begin dienen, waaruit de albatroswiegel zich kan ontwikkelen. Vraag vooral ook de ouders erbij (Goofie, Ron, Petra), die weten genetisch wat hun volleyballers allemaal kunnen.
De bedoeling is tenslotte dat de Albatroswiegel door de omstanders overgenomen wordt, telkens als het team in het veld het uitvoert; zoals een wave in het voetbalstadion.”
De volgende Time-out wordt na de zomer gegeven.


SponsorKliks, sponsor jouw sponsordoel gratis!


  1. Is er een filmpje van de albatroswiegel? Dan kan deze tijdens te zomervakantie worden ingestudeerd….

Geef een antwoord

E-mailadres wordt niet gepubliceerd

*