Douwe speelt in het Nederlands bossabalteam. Wattes? Precies. “Hallo alle mede Albatrossers, naast elke maandag volleybaltraining en eens in de week een wedstrijdje doe ik nog een andere sport, genaamd bossaball. Sommige van jullie zullen al wel genoeg hebben van alle verhalen van mij en bossaball (ik heb er overigens ook een beetje genoeg van om het telkens opnieuw uit te leggen), dus wil ik deze Time-out gebruiken om uit te leggen wat bossaball is en wat ik er mee doe.

Bossaball is een spectaculaire balsport gespeeld tussen twee teams. Het combineert de elementen van (ons geliefde) volleybal, voetbal en turnen. Het wordt gespeld op een luchtkussen te grote van een volleybalveld, hierin zitten twee ronde tuintrampolines. Het net is verstelbaar in hoogte, tot wel 4 meter! Op de trampoline kunnen enorme hoogtes worden bereikt, om vervolgens de bal met een keiharde smash op het veld van de tegenstander te slaan.

Regels
De regels van bossaball lijken erg op die van volleybal. Bij bossaball is het doel voor elk team om de bal op grond van het speelveld van de tegenstander te krijgen. Bossaball wordt gespeeld in teams van 4 spelers. Elk team mag de bal op de eigen helft rondspelen met een maximum van 6 contacten. Ondertussen kan de trampolinespringer de juiste hoogte bereiken voor de smash. Elk lichaamsdeel kan hierbij worden gebruikt. Spelers mogen de bal slechts eenmaal met hun handen en maximaal twee keer met de rest van het lichaam raken. Bij bossaballĀ  ben je niet verplicht om door te draaien daardoor heeft iedereen zijn eigen positie op het veld (ik ben de trampolinespeler).
Wanneer een team de bal op het speelveld van de tegenpartij weet te krijgen verdient zij hiermee 1 punt. Scoren op de trampoline levert 3 punten op. Wanneer de bossawall (de ring rond de trampoline) geraakt wordt, telt dit niet als een punt, de rally gaat dan gewoon door.

Er zijn op dit moment nog geen bossaballclubs, dat maakt het lastig om bossaball te spelen. Ik ben een demo-speler en begeleider. Dat houdt in dat als het bossaballveld gehuurd wordt, ik en andere spelers er bij gehuurd worden om het spel voor te doen en de trucks te laten zien. Ik ben ondertussen ook al verscheidende keren in het buitenland geweest om demonstraties te geven. Ik krijg hier zelfs voor betaald :D.

Hier is nog een filmpje van het eerste wereldkampioenschap bossaball in Turkije. Ik ben hier ook de trampolinespeler van het Nederlands team:
Ik geef mijn Time-out overigens door aan Bram.”