Dit moeten de zes grote jeugd volleybalverenigingen worden in Amsterdam volgens een plan van de gemeente: VoNo, VVAmsterdam, West!, KVA, Arena en Albatros. Het betekent niet dat de kleinere verenigingen moeten opdoeken, maar in elk stadsdeel zou er Ć©Ć©n vereniging het voortouw moeten nemen. Opmerkelijk zijn de verenigingen in Noord en de Bijlmer; die hebben op dit moment geen (Arena) of nog maar erg weinig jeugdleden (VoNo).

Combie-man
Door middel van de inzet van combinatiefunctionarissen, worden sterke verenigingen nog sterker gemaakt en krijgen kleinere verenigingen hulp om ook een grootmacht te worden. Zo’n door de gemeente betaalde combinatiefunctionaris geeft volleyballes als naschoolse activiteit op scholen en is bij een vereniging betrokken om de overstap naar een vereniging klein te houden. Daar heeft hij een ondersteunende, adviserende rol of geeft hij zelf ook training.

Per 1 november heeft Albatros voor twee uur in de week een combie-man die vooral les geeft op scholen en een adviserende rol heeft naar trainers en het jeugdbestuur. De verwachting is dat Albatros hierdoor nog sterker zal worden, zowel volleybaltechnisch gezien als qua grootte. De ledenteller van de jeugd heeft nog maar drie nieuwe gezichten nodig om de 100 te bereiken. Daarmee is Albatros de grootste of een na grootste jeugdclub in Amsterdam. Binnenkort wordt er feest gevierd!