Zwarte dag volleyballend Amsterdam: Ouder mishandelt jonge scheidsrechter

UPDATE: Trieste werkelijkheid zaterdagmiddag in de Wethouder Verheijhal. Een ouder van een speler heeft na de wedstrijd van VCW tegen CTO de scheidsrechter mishandeld. De jonge arbiter van US werd voor de Verheijhal op de grond geduwd en kreeg zeker één klap in zijn gezicht. Een ouder van CTO die de jongen te hulp schoot moest het ook ontgelden. Hij had een grote rode plek in zijn nek. De wedstrijd zelf ging gepaard met enkele opmerkingen tussen de scheidsrechter, de coach van VCW en een toeschouwer van CTO.
Voor updates:

Het is voor zover bekend voor het eerst dat een ouder een volleybalscheidsrechter aanvalt, één die nota bene zelf nog jeugdspeler is. Tegen de ouder is aangifte gedaan, de vereniging is zelf ook een onderzoek gestart en de jeugdcompetitieleider zal pleiten voor een verbod voor de ouder: nooit meer de Verheijhal in. De scheidsrechter liet weten dat dit niet het einde is van zijn carriere als spelleider: “Ik ga zeker verder met fluiten.” Wordt vervolgd.

UPDATE: De ouder is natuurlijk nog niet veroordeeld! Het politielogo dat hier oorspronkelijk stond was daarom misschien wat ongelukkig gekozen, al waren de agenten wel bij de Verheijhal, is er aangifte gedaan en wordt er nu onderzoek gedaan.

UPDATE 2: Mocht u zich afvragen wat Albatros te maken heeft met deze trieste gebeurtenis: onze jeugdspelers hebben dit afschuwelijke nieuws gehoord in de zaal, zij spelen in de Amsterdamse competitie en een Albatrosser geeft training aan het desbetreffende CTO team.

UPDATE 3: In Het Parool van maandag is het hele verhaal na te lezen.

UPDATE 4: Ook Dwars door de buurt bericht inmiddels over het voorval, net als enkele andere verenigingen.

UPDATE 5: Het Parool schrijft overigens dat de scheids en zijn ouders de commotie overdreven vinden en de zaak verder willen laten rusten.

UPDATE 6: De Nevobo is een onderzoek gestart. Het nieuws is inmiddels overgenomen door meerdere media, waaronder AT5 en De Telegraaf.

UPDATE 7: De voorzitter van US laat op de website van US weten dat de scheidsrechter geschrokken is en last heeft van de klap. De jonge spelleider heeft zich gisteren ziek gemeld.


SponsorKliks, sponsor jouw sponsordoel gratis!


 1. Roddel 1184 op het gastenboek van US, in antwoord op de vraag hoe het nu gaat met de scheids:

  “hij is toch wel geschrokken en heeft zich gisteren ziek gemeld van school, hij heeft toch wel last van de klap. Hopelijk trekt het snel bij…”

 2. Een ouder van een jeugdspeler die zich laat provoceren door een fluitende jeugdspeler en dat laat escaleren tot een handgemeen??? Ik denk toch echt dat iedereen daar een mening over moet hebben en dat dit soort taferelen niets met sport te maken hebben.

 3. jammer dat ik er niet was…. of die scheids was…

  dan was het bij poging tot.. gebleven, en de rollen iets omgedraaid…

  laffaard.. een jeugd speler……

  zucht

 4. claudia bunjes

  9 november 2009 at 11:48

  ik wil toch graag iets van de hand ik ben zelf aan wezig geweest bij deze wedstrijd de desbetrevende persoon die de scheids heeft neer geslagen was niet eens bij de wedstrijd geweest maar door het onbeschofte gedrag van de scheids tegen de coach van vcw na de wedstrijd heeft hij de persoon op aan gesprokken en uit die woorden wisseling zei de scheids ‘”kom dan buiten dan gaan we het daar uit praten” ik begrijp dat bepaalde mensen dat een uitdaging vind . ik hoop alleen dat mensen die van het hele gebeuren niets van hebben gezien dan geen oordeel geven . En ik hoop alleen dat het voor de meiden geen gevolgen heeft want de meiden waren er niet eens bij dat dit allemaal gebeurde en de persoon in kwestie heeft heel veel spijt van het gebeuren .

 5. elsbeth visser

  8 november 2009 at 21:55

  ongelooflijk!
  – goed dat de competitieleiding direkt maatregelen neemt
  – hoe gaan we dat zaalverbod handhaven trouwens?
  – mag ik hopen dat VCW zelf ook actie onderneemt?
  – gaat iemand nog evalueren met deze ongelukkige dappere scheids hoe het zo gekomen is en wat hij daar zelf eventueel anders in kan doen?
  (dat klinkt heel “onrechtvaardig” maar het blijft een feit dat in conflicthantering en de-escalatie je niet het gedrag van de ander kan sturen anders dan met je eigen gedrag en communicatie)
  basisprincipes om nergens over te discussieren en vrolijk vast te houden aan je eigen waarneming (die feilbaar is, maar je enige kompas altijd), oogcontact te vermijden met klagers en fluiten voor de volgende opslag, en alleen spreken met aanvoerder/coach.
  – op het wedstrijdformulier meteen protest aantekenen, en binnen 24 uur melden bij de arbitragecommissie, zodat de ouder in kwestie ook een pittige boete krijgt van de bond en naar ik hoop de vereniging ook

 6. Albatros Clubblog

  8 november 2009 at 15:12

  Reacties op Nujij:

  #

  Door Wilde wegwijzer
  Ouder direct oppakken en via snelrecht hem zware mishandeling ten laste brengen en het in discrediet brengen van het respect voor de medemens en sport.

  #

  Door justus referee:
  helaas, jonge scheidrechters vergeten vaak dat je niet met jan publiek nooit
  in discussie gaat en met de coach slechts na de wedstrijd als dat je zo uitkomt en anders heeft de coach pech.
  Desalniettemin, levenslange schorsing van die ouder mbt volleybal

  #

  Door argo:
  wat een gek, wegwezen; wees blij dat er mensen zijn die willen fluiten

 7. Rik

  7 november 2009 at 20:05

  🙁 Belachelijke actie van zo’n ouder, en dan zeg ik het wel heel netjes! Goed van de scheids dat hij wel gewoon blijft fluiten.

Geef een antwoord

E-mailadres wordt niet gepubliceerd

*