US Jeugd en Albatros gaan komend seizoen samenwerken om het eerste jeugdteam van US in stand te kunnen houden. Vijf vragen over het nieuwe combinatieteam tussen de twee verenigingen uit Amsterdam Oost.

Waarom wordt er samengewerkt?
US Jeugd heeft slechts vier spelers komend seizoen. Albatros heeft te maken met een dominante rol in de jeugdcompetitie, het speelt vaak Albatros tegen Albatros. De club is daarom voor concurrentie en helpt US graag om het team in stand te kunnen houden.

Hoe zit het met de training, trainer en coach?
Zowel op maandag als op donderdag traint het combinatieteam samen met Jeugd 1 van Albatros in de Verheijhal. De zeer goede trainer van US komt op maandag trainen, op donderdag levert Albatros de trainer(s). Voordeel voor beide verenigingen is dat de teams nu samen kunnen trainen met een ander team. US zal de coaching doen van het combinatie-team. Daarnaast wordt de sterke US-trainer voor Jeugd 1 ook warm ontvangen.

Heeft Albatros zoiets eerder gedaan?
Ja, om de Amsterdamse jeugdcompetitie in stand te houden, kwam eind 2008 het team VonoTros. Vono had toen hetzelfde probleem als US; te weinig spelers voor het eerste team. De samenwerking met US wordt intenser: de spelers gaan nu continue samen trainen.

Wordt er ook bij andere US-Albatrosteams ook samengewerkt?
Nee. Albatros heeft meer aan meerdere jeugdverenigingen zodat niet steeds tegen de eigen vereniging wordt gespeeld. De bedoeling is dat US bij de CMV-teams wel volledig gevulde teams kan maken. De ervaring leert dat kleinere verenigingen (in dit geval US) bij brede samenwerkingen worden opgeslokt of uit elkaar vallen en dat wil Albatros juist voorkomen.

Hoe gaat het team heten?
Net als bij VonoTros zal gezocht worden naar een naam die recht doet aan de twee verenigingen. Mogelijke opties zijn dan Albus en USA. Echter, de naam US voor het team is waarschijnlijker