Scheidsrechterstekort in Amsterdam

scheidsrechters-te-kort
Hulde voor West, de vereniging moet in september 11 keer fluiten bij de senioren en heeft hetzelfde aantal al ingetekend. De studenten van UvO fluiten zelfs één keer meer dan nodig. Albatros heeft geluk met Jan die nu al vijf keer heeft gefloten en nog één wedstrijd heeft gepland, bij gebrek scheidsrechters van andere verenigingen. Clubs verzaken enorm blijkt uit de gegevens.

Onderzoek
Zeeslag is de uitschieter, van de zeven keer is tot nu toe slechts √©√©n(1!) keer ingetekend. In mei 2013 publiceerde het Clubblog al het onderzoek ‘Clubs tekenen te weinig in, scheidsrechters te kort enorm’. Tot nu toe is er nog geen verbetering, maar de maand is pas net over de helft, de competitiestart is nog jong. Verenigingen, het kan nog.


SponsorKliks, sponsor jouw sponsordoel gratis!


 1. Jeroen de Lange

  16 oktober 2013 at 10:20

  Misschien een late reactie, maar het overzicht is onjuist w.b. Smashing: Op alle wedstrijden is vooraf een scheidsrechter ingeschreven.
  Sterker nog, onze verenigingsscheidsrechters fluiten ook de Hoofdklasse Jeugdwedstrijden in Diemen, die wel in het inschrijfprogramma staan, maar waar niet op ingetekend kan worden.
  Het overzicht betreft een statistiek over intekenen op wedstrijden. Het zou goed zijn om de realisatie (opkomst) er later aan toe te voegen.
  Ik kijk uit naar de input van de verenigingen aanstaande donderdag 17 oktober.

 2. Wedstrijdsecretaris Armixtos

  7 oktober 2013 at 12:57

  Leuk dat jullie aandacht aan de scheidsrechteraanwijzing besteden. Dit loopt nu al een jaar of drie en het wordt tijd dat er iets aan gedaan wordt.

  Voorlopig lost Armixtos het probleem op door naast de losse intekening er voor te zorgen dat al onze thuiswedstrijden van een scheidsrechter voorzien zijn. Dat zijn voornameilijk de wedstrijden op zaterdag in onze eigen thuishal ‘De Pijp’ en een aantal donderdagen in de Verheijhal.

  We hopen echter dat de aanwijzing snel weer op orde is, zodat we weer gebruik kunnen maken van de voordelen die de scheidsrechterspoule biedt.

  Met sportieve groet, Henk Bangma

 3. Zes personen vinden dit leuk??
  ūüėČ

 4. Goed artikel overigens. Houdt de boel scherp. De strip is treffend!

 5. Ik mis titelverdediger Volleyburg.. ūüôā

  • Albatros Clubblog

   3 oktober 2013 at 13:16

   Hepper1, wees er maar blij om: in september is er 5 keer ingetekend en dat had 9 moeten zijn. In oktober is het verschil kleiner: 5 van de 6 wedstrijden hadden een scheidsrechter van Volleyburg die vooraf ingetekend had.

 6. Wedstrijdsecretaris Zeeslag

  1 oktober 2013 at 23:01

  Graag wil Zeeslag reageren op bovenstaand bericht, waarin Zeeslag in een slecht daglicht wordt geplaatst, terwijl de feiten anders liggen. Zeeslag heeft tot nu toe vier keer gefloten. Komende donderdag volgen in ieder geval nog 3 fluitbeurten. Daar komt bij dat één van onze scheidsrechters ook al een wedstrijd gefloten heeft, maar deze is bij een andere vereniging meegeteld, omdat zij nog niet naar Zeeslag was overgeschreven. Feitelijk heeft Zeeslag in september dus 5 van de 7 wedstrijden gefloten, maar het klopt dat we tot nu toe maar één keer hadden ingetekend.

  Over het intekenen het volgende: Onze ervaring is dat de Zeeburghal ‚Äď onze thuishal – niet de meest populaire hal is om te fluiten. Met kunst- en vliegwerk en dankzij de hulp van Henk Sandee is het de afgelopen seizoenen over het algemeen goed gelukt om alle wedstrijden van een scheidsrechter te voorzien. Voor zover onze eigen scheidsrechters dit kunnen, vullen ze de gaten in de Zeeburghal zo veel mogelijk zelf op. Wij verwachten dat dit probleem dit seizoen nog nijpender nu wij begrepen hebben dat Henk Sandee is weggevallen als centrale figuur voor het co√∂rdineren van de scheidsrechterindeling. Wij hebben dit seizoen nog niet veel wedstrijden ingetekend, maar dit komt mede omdat we wachten welke externe scheidsrechters inschrijven in de Zeeburghal om de resterende wedstrijden zo veel mogelijk zelf in te vullen.

  • Albatros Clubblog

   3 oktober 2013 at 12:58

   Fijn dat Zeeslag actief bezig is om voldoende scheidsrechters te leveren. Hou vol!

Geef een antwoord

E-mailadres wordt niet gepubliceerd

*