workshops-trainers-albatros
Terwijl een deel van de Albatrossers zich vermaakte in de Noord-Portugese zon, vermaakten de Albatros trainers en coaches zich met de derde workshop over techniek. En een memorabele leuke workshop werd het. Kristel hield een prachtige presentatie over teambuilding.

Hoe doe je dat? Hoe maak je van een stel individuen een team? Hoe doorbreek je groepsvorming binnen een team? Hoe herken je sluimerende onvrede? Iedere deelnemer kon er over meepraten, maar juist de uitwisseling van ervaringen zorgde voor verder verdieping. De aanwezigheid van VVA dames 1 coach Steven en de ervaring van Rik en Herman zorgden ervoor dat de voorbeelden niet alleen binnen de eigen clubcultuur bleven. Aangezien het internationale vrouwendag is, stonden we stil bij de vraag waarom er zo weinig vrouwelijke hoofdtrainers of rolmodellen zijn binnen Albatros. Terwijl volleybal toch vooral een meisjessport aan het worden is, zien we voornamelijk mannen die de trainers en coaches zijn. Een vraagje aan het bestuur derhalve. Hoe denken zij meer vrouwen te kunnen betrekken in deze functies?


Het tweede deel ging over hoe je zelf een betere trainer kunt worden door de belangrijkste peilers van trainerschap te benoemen: structureren, stimuleren, persoonlijke aandacht geven en regie overdragen. Klinkt eenvoudig en eigenlijk is het dat ook. Als je oog gericht blijft op deze aspecten is training geven niet echt ingewikkeld. Maar als je je richt op de details i.p.v. het doel dan zie je enorme rotsblokken op de weg. Kortom: focus op je doel.

De workshop werd afgesloten met een praktijk deel waarin trainers hun favoriete oefeningen uitwisselden over onderhands spelen. Al met al een geslaagde workshop met dank aan alle aanwezige trainers en in het bijzonder Kristel voor haar presentatie. Daar kan geen Portugese zon tegenop.
Rene

Dit was alweer de derde derde workshop van dit seizoen in het kader van Albatros traint de trainer in 2015.