‘SVU haalt een record, maar welke?’


SVU gaat eind december een poging wagen om het huidige wereldrecord volleyballen van 80 uur met vijf uur te verbeteren. De studenten behaalden in 2008 met één UvO-lid en twee vogels van Albatros met moeite een record van 60 uur. Hoe realistisch is 85 uur?

Vast staat is dat het meer dan een dag langer spelen is twee jaar terug. Toen haakten twee spelers geblesseerd af. Niet beginnen met het spelsysteem 1-5, maar direct rustig aan doen, is een veel gehoord advies aan de vereniging. De vraag wordt dan: is 85 uur ‘camping volleybal’ mentaal uit te houden?

Geestelijke test
Zou SVU dit jaar de spelers aan een geestelijke test onderwerpen? Of is het toch eerder het lichaam dat niet meer verder kan? De tijd zal het leren, we gaan het merken. Dat het zwaar wordt, is zeker. Misschien kunnen de studenten als ze dan toch uren bezig zijn, zich ook richten op een ander wereldrecord. Bijvoorbeeld: meeste volleybalsmashes binnen een minuut. Het huidige record van negen moet te verbreken zijn.

Ook het wereldrecord van de meest opvolgende passes moet hoger kunnen, het staat op slechts 110. Daar hebben ze toch ook weer 85 uur voor… SVU haalt zeker een wereldrecord, maar welke? Dat weten we eind december. SVU Succes!


SponsorKliks, sponsor jouw sponsordoel gratis!


  1. Wat zie ik er toch lekker wakker uit na 60 uur spelen. Bedankt voor deze foto, was de herinnering bijna kwijt… *kuch*…

  2. Allemaalllll!!

Geef een antwoord

E-mailadres wordt niet gepubliceerd

*