Time-out de Tweeling: Bekendste tweeling

“Gegroet allen van Albatros en Killay. De Time-out is weer uitgedeeld en ging deze week uit naar ons…de Tweeling. Dat zijn wij ‘de Tweeling’! Van de meeste mensen die op maandagavond vertoeven in de kantine, weet het grootste gedeelte niet onze naam (Aleid&Trea), maar kennen ze wel ‘de Tweeling’. Nu is dit niet uitzonderlijk, want tweelingen worden minder vaak dan eenlingen, als individuen gezien. Nu houden wij dit ook in stand door samen te volleyballen, samen te werken en het liefst samen te wonen (dit is alleen het punt waarop de vriendjes beginnen te protesteren)!

In deze time-out ben ik op zoek gegaan naar bekende tweelingen in de volleybal. Al surfend over het net, ben ik terechtgekomen bij Wikipedia en van hieruit rol je door in andere onderwerpen. Volgens Wikipedia kan tweeling verwijzen naar:

– Biologie:tweeling, twee nagenoeg tegelijk uit dezelfde moeder geboren mensen,
– Materiaalkunde:tweeling, een gespiegeld kristalrooster in een metaal, aan weerszijden van een korrelgrens,
– Astronomie:tweeling (Gemini), een sterrenbeeld,
– Astrologie: tweeling, een astrologisch teken van de dierenriem,
– Literatuur: De tweeling, een boek van Tessa de Loo, dat ook verfilmd is onder deze naam,
– Geografie: Tweeling, plaats in Zuid-Afrika.

Nu hebben wij, Aleid & Trea, (waarom Aleid en Trea, en niet Trea en Aleid?? Is dit omdat ik (Aleid) eerder geboren ben, of omdat de A van Aleid eerder in het alfabet voorkomt dan de T van Trea..? In ieder geval is het altijd Aleid en Trea!) niet veel van doen met Materiaalkunde, ook hebben wij nog nooit gehoord van de plaats Tweeling in Zuid-Afrika (degene die dit wel hebben, please laat van je horen). Maar we zijn wel nagenoeg tegelijk uit dezelfde moeder geboren (om precies te zijn, een interval van 4min..) op de mooie datum 29 mei. Bij enkele zal er al een belletje gaan rinkelen..wij zijn ook van sterrebeeld tweeling! Het zal je maar gebeuren.

Tweelingen is het meest beweeglijke type dat er bestaat. Voor tweelingen is het belangrijk dat er genoeg variatie en snelheid in een activiteit zit. Tweelingen kunnen gaan squashen of tennissen, vanwege de snelheid van deze sporten en het tactische inzicht dat je hiervoor moet hebben. Heel belangrijk is wel dat er wat variatie in de sport zit, omdat dit sterrenbeeld al snel zijn interesse in iets verliest. (<=Arno, houd ons geïnteresseerd!!)

Na een urenlange zoektocht op het internet ben ik jullie een beroemde volleybal tweelingen verschuldigd! Toch fijn om te weten dat wij, bij Albatros, de bekendste zijn ;).

Allen bedankt, Killay bedankt! De volgende Time-out is voor Douwe.

De Tweeling”


SponsorKliks, sponsor jouw sponsordoel gratis!


  1. De bekende Finse beachvolleyballers:
    http://www.emilia-erika.com/
    Vorig jaar waren ze nog in Nederland voor een bedrijfsuitje van hun sponsor (Nokia)

Geef een antwoord

E-mailadres wordt niet gepubliceerd

*