rik
Hij is bekend als¬†Mankerik¬†nadat zijn enkel bij een promotiewedstrijd het begaf en niet meer recht ging. Na twee jaar volgde eindelijk afgelopen seizoen¬†gerechtigheid. De net gepromoveerde spelverdeler van Heren 1 doet nog meer. ‘Ik wil de spelverdeler van de hele vereniging zijn.’

Voordat ‘we’ beginnen, voor de duidelijkheid, deze vragen heb jezelf geschreven?
“Ja, het Clubblog onderhouden is √©√©n van de dingen die ik doe, samen met de niet bestaande Claas Bob.”

Wat doe je nog meer?
“Ik geef training bij de CMV en bij de jeugd op maandag en donderdag. Ik maak deel uit van het bestuur, ben aanvoerder, zit in de Jeugdcommissie waarvoor ik spelers, trainers en coaches aan elkaar koppel, nadat ik die gevonden heb en ik coach een CMV-team. Vorig seizoen zat daar ook nog het coachen van een jeugdteam en het trainen van een seniorenteam bij.”

De mensen thuis denken nu: ‘dat is veel’.
“Ja, zolang je er meer energie uithaalt dan dat je erin stopt, gaat het goed. Het is erg mooi om te zien hoe een vereniging groter, sterker en helderder wordt. En ja, ik doe misschien nog wel iets meer dan dat hier beschreven staat, maar dit zijn toch echt de hoofdzaken.”

Wat is het belangrijkste?
“Ik zie mijn rol steeds meer als spelverdeler. Niet de dingen zelf doen, maar een voorzet geven, leden in beweging krijgen. Dat is vooral om je heen kijken en mensen actief maken. Dat kan voor een stuk beleid zijn, ik heb Kier en Veronika bij elkaar verzameld om de beginselen te schrijven van wat nu het TC beleid is. Dat kan ook iets praktisch zijn, een beachgroep oprichten en die overdragen aan een enthousiaste Annebien. Zorgen dat twee super leuke mensen (Ralph en Edith) een geweldig jeugdweekend organiseren of dat Dana de scheidsrechtersco√∂rdinatie¬†doet, door haar inzet fluiten we als vereniging nu veel meer. Of nieuwe trainers scouten. Het zijn leden die met hun betrokkenheid en inzet zorgen voor wat Albatros nu is, een leuke vereniging. Samen met andere bestuursleden denk ik na over allerlei zaken; trainingsschema, begroting, werkwijze etc. Dat doe ik nu vanuit mijn rol als vice-voorzitter en tijdens de komende ALV verandert die naam een beetje, zo is de verwachting.” UPDATE: Check, de titel is nu voorzitter.

Dit artikel maakt deel uit van de serie: ‘Wat doet een…?‘. Over leden die door hun inzet extra belangrijk zijn voor de vereniging.

Meer berichten van de serie ‘Wat doet een…?’