rene-coach

Jeugd 1 van een paar jaar geleden, luistert aandachtig naar de aanwijzingen van René.

Alweer zes jaar geleden liep René de zaal in om te kijken bij de trainingen van zijn zoon. Niet veel later werd hij als bekende in de Amsterdamse volleybalwereld zelf trainer en als lid van de Jeugdcommissie van Albatros. “Aanvankelijk betrof het niet meer dan afstemmen wie wat deed, maar al snel hadden we een heel stel enthousiaste mensen bij elkaar die samen plannen maakten om meer leden te werven en de trainingen op een hoger plan te krijgen.” 

“Nu houd ik me vooral bezig met de teamindeling van de jeugd, de begeleiding van jeugdtrainers en de planvorming voor het komend jaar. We willen meer CMV leden gaan werven om de doorstroom van jeugdleden te kunnen blijven garanderen. We bedenken welke activiteiten daarvoor nodig zijn en wie we moeten benaderen hiervoor.  Het goeie van de Jeugcie is dat alle ideeën welkom zijn.”

Kriebelen
“Ik was eigenlijk a een tijdje gestopt met volleyballen en training geven, maar toen mijn kinderen ook gingen volleyballen, begon het toch weer te kriebelen. In het begin hadden we maar twee aspirantenteams en we waren het er al snel over eens dat dit te weinig was voor de continuïteit. En zo zijn we begonnen met een scholenproject, vriendjesdagen en advertenties in het stadsblad en folderacties in de buurt.”

100-leden
“Dat kinderen uit de buurt de mogelijkheid hebben om met plezier te sporten, geeft heel veel voldoening. En met plezier sporten komt door leuke trainingen, leuke trainers en veel leeftijdsgenoten. Dat moet je dus regelen. Ik ben er best trots op dat Albatros inmiddels 100 jeugdleden heeft. Want geen enkele wervingscampagne werkt beter dan de mond-op-mond reclame door de spelende leden die het blijkbaar naar hun zin hebben. En persoonlijk vind ik de jeugdcie een leuke groep mensen waarmee je goed en gezellig kunt overleggen.”

Dit artikel maakt deel uit van de serie: ‘Wat doet een…?‘. Over leden die door hun inzet extra belangrijk zijn voor de vereniging.

Meer berichten van de serie ‘Wat doet een…?’