Eveline
Eén van de bouwstenen waardoor de jeugd van Albatros zo enorm groeide, een drijvende kracht achter de organisatie voor de Dames TC in de afgelopen seizoenen en komend seizoen ook voor de Heren TC een belangrijke schakel: Eveline. Zij begon in januari van 2008 aan iets wat de grootste jeugdvereniging van Amsterdam zou worden en maakte later een geoliede machine van de Dames TC.

Jeugdcommissie
“We zijn met de jeugdtrainers gestart om ons te organiseren in een Jeugdcommissie en heb ik daarin een trekkersrol op me genomen. Directe aanleiding vormde de behoefte van trainers om krachten te bundelen op het gebied van trainingsaanpak, deelname aan de jeugdcompetitie en zaken zoals pestgedrag. Tot de zomer van 2012 zat ik als voorzitter van de Jeugdcommissie ook in het bestuur van Albatros. Die zomer heb ik het stokje overgedragen aan de andere leden van de Jeugdcommissie.¬†Aan het einde van het seizoen 2010-2011 zijn we als TC Dames actief geworden en hebben we samen met het bestuur invulling gegeven aan een weloverwogen teamindeling op sterkte. Onlangs heeft het bestuur me gevraagd om overkoepelend TC co√∂rdinator te willen zijn voor zowel de dames als de heren binnen onze vereniging.

TC beleid
TC beleid co√∂rdineren is dus nog nieuw. Vanuit de TC Dames hebben we de afgelopen twee jaar met 4 dames, vertegenwoordigsters van de teams, nauw samengewerkt om tot teamindelingen te komen. Daarvoor is input van de dames gevraagd in de vorm van een enquete en wordt regelmatig overleg gevoerd met de trainers. Aan het begin en eind van het seizoen zijn uiteraard de meeste activiteiten voor de TC. Tussendoor ontvangen we nieuwe leden en proberen hen in overleg met de trainers in een geschikt team te plaatsen. Het is lastig aan te geven hoeveel tijd daarin gaat zitten. Ik schat ruwweg in dat ik er zelf in de laatste weken voor de zomervakantie zo’n 40 uur in heb gestoken, vooral via mail uitwisselen van voorstellen en contacten hierover onderhouden met trainers en de dames zelf. En net als vorig jaar hebben we weer alle dames persoonlijk gebeld en ge√Įnformeerd over de voorgestelde indeling en deze keer ook over ons nieuwe initiatief om te starten met een vijfde damesteam.

Warm hart
Eigenlijk ben ik erin gerold door het oppakken van initiatieven waarbij ik zowel onder de jeugdtrainers als later bij de dames mensen trof die Albatros ook een warm hart toedragen. Mensen met visie en inzicht die mij weer enthousiast hebben gemaakt om om zaken te helpen regelen en co√∂rdineren.¬†Ik ben een echt verenigingsmens en ervan overtuigd dat de lol in het spel en in het lidmaatschap van een vereniging er wel bij varen als je samen zaken transparant regelt met elkaar. Van 3 jeugdteams in 2008 zitten we inmiddels op 15 teams. In onze buurt staan we erom bekend dat we onze zaakjes goed voor elkaar hebben met jeugdtrainers, jeugdcoaches, communicatie met ouders etc. Dus bieden we nu volleybal aan een groeiend aantal jeugdleden aan. En bij de dames hebben we een transparante aanpak voor evenwichtig samengestelde teams gerealiseerd waardoor huidige en nieuwe leden op een uitlegbare manier een plaats in een team krijgen waar zij goed tot hun recht kunnen komen. Het geeft veel voldoening om daaraan bij te kunnen dragen.”

Dit artikel maakt deel uit van de serie: ‘Wat doet een…?‘. Over leden die door hun inzet extra belangrijk zijn voor de vereniging.

Meer berichten van de serie ‘Wat doet een…?’